Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Omleta s špinačo in porom

Omleta s špinačo in porom

Čas priprave

15 minut

Sestavine za eno osebo

- 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
- bio maslo NATUR AKTIV
- por, sveža špinača in rdeča paprika
- kos polnozrnatega kruha NATUR AKTIV
- poper LE GUSTO
- ščep soli PIRANSKE SOLINE

Priprava

Na segreti ponvi stopite žličko masla in na njem prepražite por, špinačo in narezano rdečo papriko. Nato v ponev vlijte dve umešani jajci in vse skupaj dobro premešajte, sol in poper pa dodajte po okusu. Po želji postrezite s kosom polnozrnatega kruha.

Zanimivost/nasveti

Beljakovinski zajtrki so cenjeni, saj pri večini ljudi vzdržujejo občutek sitosti dlje kot zajtrki z veliko ogljikovimi hidrati. Namesto masla lahko uporabite tudi oljčno olje, ki vsebuje manj nasičenih maščob.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  385 kcal / 1609 kJ
maščobe 20 g
ogljikovi hidrati  29 g
beljakovine 21 g
prehranska vlaknina 8 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM