Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Korenčkova juha z jajcem

Korenčkova juha z jajcem

Čas priprave

20 min

Sestavine za eno osebo

- 4 bio korenčki NATUR AKTIV
- 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
- žlica oljčnega olja CASTELLO
- 50 g prosene kaše
- ščep soli
- poper LE GUSTO

Priprava

Naribajte korenje in ga prepražite na žlici oljčnega olja. Zalijte z vodo, posolite in počakajte, da zavre. Dodajte proseno kašo in kuhajte še 10–15min. Na koncu vmešajte jajce. Po želji dodajte poper.

Zanimivost/nasveti

Korenje vsebuje beta karotene, ki se v telesu pretvorijo v vitamin A. Ker gre za v maščobi topen vitamin, je dobro, da korenju vedno dodamo malo maščobe – ga prepražimo na olju. Prav tako bomo več betakarotenov dobili iz kuhanega in ne surovega korenja. Razlog se skriva v celulozi, opni celice, ki je težko razgradljiva.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  485 kcal / 2027 kJ
maščobe 29 g
ogljikovi hidrati  41 g
beljakovine 15 g
prehranska vlaknina 6 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM