Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Hrustljav tofu s polento in indijskimi oreščki

Hrustljav tofu s polento in indijskimi oreščki

Čas priprave

25 minut

Sestavine za eno osebo

- 80 g polente HAPPY HARVEST
- 150 g bio dimljenega tofuja NATUR AKTIV
- ½ rdeče čebule
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica arašidovega masla GOURMET
- žlica oljčnega olja COSTELLO
- 1 manjša kumara
- 20 g indijskih oreščkov SNACK FUN
- svež peteršilj

Priprava

Polento skuhajte v slani vodi. Tofu narežite na trakce in popecite na žlici oljčnega olja in čebuli. V drugi posodi v mikserju zmešajte žlico arašidovega masla, 2 žlici sojine omake in malo vode. Vse skupaj servirajte tako, da polento enakomerno razporedite po krožniku, dodajte tofu in narezano kumaro. Po vrhu prelijte preliv iz arašidovega masla in sojine omake. Na vrh dodajte nekaj indijskih oreščkov in svež peteršilj.

Zanimivost/nasveti

Če ne jeste mesa in redno jeste stročnice, kaše in oreščke, vam ni potrebno skrbeti za zadosten vnos beljakovin. Indijski oreščki vsebujejo okoli 18 g, tofu 8 g, arašidi pa kar 26 g beljakovin na 100 g. Najbolj kakovostno in nepredelano arašidovo maslo vsebuje samo 1 sestavino – zmlete pražene arašide.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  674 kcal / 2817 kJ
maščobe 26 g
ogljikovi hidrati  75 g
beljakovine 36 g
prehranska vlaknina 8 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM