Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Sezamov piščanec z medom, rižem in brokolijem

Sezamov piščanec z medom, rižem in brokolijem

Čas priprave

30 minut

Sestavine za eno osebo

- 100 g piščančjih zrezkov OKUS PODEŽELJA ali 100 g bio tofuja NATUR AKTIV
- 3 jušne žlice sojine omake
- 3 jušne žlice bio medu NATUR AKTIV
- 1 jušna žlica sezamovega olja
- 1 jušna žlica sezama
- 2 stroka česna
- 1 pest narezanega brokolija
- 50 g polnozrnatega rjavega riža

Mesna/brezmesna zamenjava

100g bio tofuja NATUR AKTIV namesto piščanca

Priprava

V skodelici najprej zmešajte sojino omako, med, sezamovo olje, sezam, nariban ingver in dva stroka sesekljanega česna. Zmešane sestavine prelijte po piščančjem mesu in ga v ponvi popecite na vsaki strani. Dodajte še brokoli in malo sojine omake ter dobro premešajte, pokrito kuhajte še 10 min. V ločeni posodi skuhajte še polnozrnat rjavi riž in ga postrezite kot prilogo.

Zanimivost/nasveti

Brokoli je odličen vir vitamina C in antioksidantov. Najbolje je, da brokoli kuhate samo 10 min v vreli vodi, da lepo ozeleni. Če boste brokoli dali v hladno vodo in segrevali vodo do vrelišča, se bo uničilo več vitamina C. Razlog se skriva v tem, da encim, ki uničuje vitamin C, najbolje deluje pri temperaturi okoli 40 °C. To velja skoraj za vso zelenjavo, zato jo v posodo dodamo vedno, ko voda že vre.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  536 kcal / 2240 kJ
maščobe 22 g
ogljikovi hidrati  66 g
beljakovine 7,5 g
prehranska vlaknina 2,88 g 

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM