Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Lososova Caprese solata

Lososova Caprese solata

Čas priprave

40 min

Sestavine za eno osebo

- 100 g prekajenega lososa ALMARE SEAFOOD
- ½ skodelice kuhane zelene leče HAPPY HARVEST
- ½ skodelice mozzarelle v kosih CARLONI
- 1 pest sveže solate
- ½ skodelice balzamičnega kisa GOURMET
- 1 žlica limonovega soka
- 1 pest češnjevih paradižnikov

Priprava

Skuhajte zeleno lečo. Lososa najprej prelijte z žlico limonovega soka. Če želite, ga popecite v ponvi. Medtem ko se losos peče, zavrite balzamični kis in ga pustite, da se ohladi in malo zgosti. V večji skledi zmešajte skupaj narezanega lososa, solato, lečo, češnjeve paradižnike in mozzarello. Tik preden jed postrežete, jo prelijte s prevretim balzamičnim prelivom in dodajte začimbe po želji – sol, poper.

Zanimivost/nasveti

Balzamični kis originalno izvira iz Italije, in sicer iz regije Emilija-Romanja. Najbolj kakovosten ne vsebuje dodanih aditivov in konzervansov. Solate so na prvi pogled nizkokalorični obroki, ki pa jih lahko z dodatki nadgradimo. Losos in leča sta odlična predstavnika živil z visoko vsebnostjo beljakovin, zaradi česar je ta solata odličen obrok za športnike ali hitro rastoče najstnike.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  550 kcal / 2299 kJ 
maščobe 32 g
ogljikovi hidrati  27 g
beljakovine 39 g
prehranska vlaknina 9 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM