Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Krompirjevi njoki z mehiško omako

Krompirjevi njoki z mehiško omako

Čas priprave

20 min

Sestavine za eno osebo

- 100 g njokov CARLONI
- bio pasiran paradižnik NATUR AKTIV
- 1 čebula
- 2 žlici bio sladke koruze NATUR AKTIV
- 2 žlici rdečega fižola NATURE'S GOLD
- žlica oljčnega olja CASTELLO
- svež peteršilj

Priprava

Njoke skuhajte v vreli, osoljeni vodi. Omako pripravite tako, da čebulo prepražite na žlici oljčnega olja, dodate pasiran paradižnik, koruzo in fižol. Vse skupaj zmešajte ali postrezite ločeno. Po vrhu dodajte svež peteršilj.

Zanimivost/nasveti

Če imate težave z glutenom, lahko njoke zamenjate tudi za navaden krompir v kosih. Ste vedeli, da imajo njoki manjšo energijsko vrednost kot testenine?

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  540 kcal / 2257 kJ
maščobe 3 g
ogljikovi hidrati  100 g
beljakovine 27 g
prehranska vlaknina 19 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM