Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Piščanec s papriko in polento

Piščanec s papriko in polento

Čas priprave

15 min

Sestavine za eno osebo

- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička kumine LE GUSTO
- 120 g bio svežih piščančjih kosov NATUR AKTIV
- črni poper LE GUSTO
- 3 paprike: rumena, zelena, rdeča
- 1 čebula
- 80 g koruznega zdroba

Priprava

Piščančje zrezke namažite z oljčnim oljem, sokom limone in kumino, naj se marinirajo 10 minut. Medtem narežite čebulo in paprike na trakce ter skuhajte polento. Na koncu v ponvi popecite piščanca, čebulo in paprike. Servirajte na polento.

Zanimivost/nasveti

Ste vedeli, da polenta skoraj ne vsebuje maščob in da je brez glutena? Če vam pri kosilu kaj polente ostane, jo narežite na rezine in naslednje jutro pojejte namesto kruha. Dobro se bo podala s pršutom in papriko.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  500 kcal / 2090 kJ
maščobe 5 g
ogljikovi hidrati  80 g
beljakovine 32 g
prehranska vlaknina 6 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM