Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Mlečni zdrob z datlji in kakavom

Mlečni zdrob z datlji in kakavom

Čas priprave

5 min

Sestavine za eno osebo

- 4 žlice polnozrnatega pirinega ali pšeničnega zdroba
- 5 dl dalj časa svežega navadnega mleka NATUR AKTIV ali bio riževega napitka NATUR AKTIV
- 3 žlice bio agavinega sirupa NATUR AKTIV
- cimet LE GUSTO
- datlji
- kakav

Priprava

Zavrite mleko in vmešajte gres. Zdrob kuhajte na srednji temperaturi 5–10 min. V zdrob vmešajte še agavin sirup. Posujte s cimetom in kakavom ter okrasite z datlji. 

Zanimivost/nasveti

Zdrob je posebej primeren zajtrk za hladnejša jutra. Zjutraj nas bo prijetno pogrel, hkrati pa napolnil z energijo, ki jo potrebujemo čez dan. Polnozrnat zdrob ima v primerjavi z navadnim belim za dvakrat več prehranskih vlaknin. Agavin sirup lahko zamenjamo z medom ali rozinami.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  560 kcal / 2340 kJ
maščobe 17 g
ogljikovi hidrati  82 g
beljakovine 20 g
prehranska vlaknina 6 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM