Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Polnozrnate testenine z zelenjavo po mediteransko

Polnozrnate testenine z zelenjavo po mediteransko

Čas priprave

15 min

Sestavine za eno osebo

- 80 g polnozrnatih testenin CARLONI
- 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
- ½ bučke
- ⅓ jajčevca
- ½ rumene paprike
- česen v prahu LE GUSTO
- poper LE GUSTO
- ½ čebule
- 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
- sol PIRANSKE SOLINE
mediteranske začimbe LE GUSTO
- parmezan

Priprava

Testenine kuhajte v osoljeni vodi, kot je navedeno na embalaži. Medtem narežite bučko na ožje trakce. Narežite tudi čebulo, jajčevec in papriko. Zelenjavo popecite na oljčnem olju in dodajte začimbe ter vmešano jajce, ki ga pokuhate, da zakrkne. Ko se testenine skuhajo, jih dodajte omaki, po želji pa dodajte še žlico oljčnega olja. Postrezite s parmezanom.

Zanimivost/nasveti

Polnozrnate testenine lahko nadomestite tudi z brezglutenskimi testeninami, ki so po navadi iz riža in koruze, ki ne vsebujeta glutena. So dobro nadomestilo za vse, ki imajo težave s prebavo pšenice. Nekateri izdelki brez glutena pa so narejeni tudi iz nam manj znanega žita teff, ki ga imenujemo tudi etiopsko proso, ki je po rasti podobno naši travi.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  580 kcal / 2424 kJ
maščobe 27 g
ogljikovi hidrati  62 g
beljakovine 20 g
prehranska vlaknina 5 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM