Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Špinačna in cvetačna solata s feta sirom

Špinačna in cvetačna solata s feta sirom

Čas priprave

20 min

Sestavine za eno osebo

- skodelica cvetačnih cvetov
- 5 žlic oljčnega olja CASTELLO
- ¼ skodelice limoninega soka
- skodelica špinače
- ½ čebule
- 50 g feta sira
- rozine HAPPY HARVEST
- pinjole HAPPY HARVEST
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO

Priprava

Cvetačo najprej zdrobite in jo namažite z oljčnim oljem. Položite jo na peki papir in 15 minut pecite na 220 °C. V veliki skledi zmešajte limonin sok, preostanek oljčnega olja in polovico žličke soli. Zmešajte s špinačo in pustite stati 5 minut. Ko se cvetača speče, jo dodajte solati. Obenem ji dodajte še narezano čebulo in feta sir. Potresite z nekaj rozinami in pinjolami.

Zanimivost/nasveti

Pinjole vsebujejo veliko oleinske kisline – omega 9, ki pomaga zniževati LDL (»slab«) holesterol in povečuje vrednost HDL (»dobrega«) holesterola. 

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  440 kcal / 1839 kJ
maščobe 35 g
ogljikovi hidrati  20 g
beljakovine 13 g
prehranska vlaknina 4 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM