Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Rukola s kamutom, pršutom in jabolki

Rukola s kamutom, pršutom in jabolki

Čas priprave

20 min

Sestavine za eno osebo

- jabolčni kis
- 60 g bio kamuta NATUR AKTIV
- kos sira za žar MILFINA
- 2 rezini pršuta
- manjše jabolko (vrsta Gala)
- 2 pesti rukole
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO

Priprava

Najprej skuhajte kamut. Medtem ko se kuha, popecite še sir za žar. V skledo položite rukolo, ohlajen kamut, narezan pršut in jabolko. Dobro premešajte, dodajte kis in začinite s soljo in poprom. Na vrh položite še popečen sir. 

Zanimivost/nasveti

Rukola je še posebej primerna za uživanje med nosečnostjo, saj vsebuje veliko folatov oziroma folne kisline. Pršut je sušena mesnina, ki ne potrebuje drugih konzervansov, kot je sol. Zato ga pogosto priporočamo kot nadomestek predelanih mesnih izdelkov.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  571 kcal / 2386 kJ
maščobe 20 g
ogljikovi hidrati  63 g
beljakovine 34 g
prehranska vlaknin 9 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM