Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Piščančja bedra s čičeriko in pečeno papriko

Piščančja bedra s čičeriko in pečeno papriko

Čas priprave

20 min

Sestavine za eno osebo

- piščančje bedro OKUS PODEŽELJA
- 150 g čičerike iz konzerve ali suhe čičerike HAPPY HARVEST
- rdeča paprika NATUR AKTIV
- oljčno olje CASTELLO
- svež peteršilj
- salsa omaka (po želji)

Mesna/brezmesna zamenjava

Prekajen tofu, ki ga mariniramo v česnu, rožmarinu in oljčnem olju.

Priprava

Pečico segrejte na 220 °C. V skledo položite bedro, čičeriko in narezano papriko. Dodajte 2 žlici oljčnega olja in sol. Prestavite na peki papir in pecite od 20 do 25 min, dokler se bedro ne obarva zlatorjavo. Postrezite s svežim peteršiljem in nekaj žlicami salsa omake.

Zanimivost/nasveti

Pred vami je obrok z visoko vsebnostjo beljakovin, ki jih boste dobili iz čičerike in piščančjih beder. Beljakovine so pomembne za skoraj vse procese v našem telesu, še posebej za naše mišice in kosti. Suho čičeriko je potrebno namakati vsaj 6 ur ter kuhati uro in pol. Tako izloči vsa protihranila, ki bi lahko v našem telesu upočasnjevala absorpcijo vitaminov in mineralov. 

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  590 kcal / 2466 kJ
maščobe 32 g
ogljikovi hidrati  47 g
beljakovine 32 g
prehranska vlaknina 14 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM