Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Polnjeni paradižniki s tunino

Polnjeni paradižniki s tunino

Čas priprave

25 min

Sestavine za eno osebo

- 90 g tunine v lastnem soku ALMARE SEAFOOD
- ½ rdeče čebule
- žlica gorčice LOMEE
- suh drobnjak, poper in origano LE GUSTO
- 2 velika paradižnika
- 4 rezine sira edamec MILFINA

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C. Paradižnika razpolovite tako kot žemljico za sendvič. V skledi zmešajte tunino, nasekljano čebulo, gorčico in začimbe. Na peki papir položite paradižnike s prerezanimi stranicami obrnjenimi navzgor. Spodnji del paradižnikov obložite z mešanico tunine in po vrhu položite sir. Pecite, dokler se paradižniki ne omehčajo in sir stopi. Postrezite tako, da zgornjo polovico paradižnika položite čez spodnjo kot sendvič. 

Zanimivost/nasveti

Ta večerja vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in je primerna tudi, če želite izgubiti nekaj kilogramov. Tunina je odličen vir beljakovin, snovi, ki jih potrebujemo za dobro regeneracijo telesa.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  400 kcal / 1672 kJ
maščobe 27 g
ogljikovi hidrati  9 g
beljakovine 30 g
prehranska vlaknina 2 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM