Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Kremni puran po toskansko

Kremni puran po toskansko

Čas priprave

40 min

Sestavine za eno osebo

- 100 g puranjih zrezkov
- žlica bio masla NATUR AKTIV
- 2 stroka česna
- 5 češnjevih paradižnikov
- skodelica špinače
- 4 žlice smetane za kuhanje
- 2 žlici naribanega sira po izbiri (najbolje parmezan)
- začimbi origano LE GUSTO in črni poper LE GUSTO
- 1 limona (za okrasitev)

Mesna/brezmesna zamenjava

100 g dimljenega tofuja

Priprava

Puranje prsi najprej popecite na oljčnem olju in jih začinite z origanom in črnim poprom. Prsi popecite na vsaki strani 8 minut in jih odstavite na stran. Nato stopite maslo in na njem prepražite česen, temu dodajte narezane češnjeve paradižnike in začinite s soljo in poprom. Na koncu dodajte še špinačo. V ponev vmešajte smetano za kuhanje in sir, nato pa dodajte še puranje zrezke. Vse skupaj kuhajte še 7–10 minut.

Zanimivost/nasveti

Puran vsebuje veliko vitamina B6, ki ga potrebujemo za dobro delovanje živčevja, prav tako pa je odličen vir beljakovin in ne dviguje ravni krvnega sladkorja.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  550 kcal / 2299 kJ
maščobe 38 g
ogljikovi hidrati  12 g
beljakovine 40 g
prehranska vlaknina 3 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM