Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Pesto garnele s pečenim stročjim fižolom

Pesto garnele s pečenim stročjim fižolom

Čas priprave

40 min

Sestavine za eno osebo

- 250 g stročjega fižola
- 4 žlice pesta Genovese GOURMET
- bio limona NATUR AKTIV
- 150 g bio garnel NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- svež peteršilj

Priprava

Pečico segrejte na 220 °C. Na peki papir položite stročji fižol in ga namažite s pestom in nekaj kapljicami limone. Garnele začinite s soljo in poprom ter namažite z žlico pesta. S folijo prekrijte pekač in pecite 18–20 minut. Postrezite s svežim peteršiljem in preostankom pesta.

Zanimivost/nasveti

Glavna sestavina pesta Genovese je sveža bazilika. Včasih so ga pripravljali v terilniku, tako da so dodajali vsako sestavino posebej. 

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  530 kcal / 2215 kJ
maščobe 40 g
ogljikovi hidrati  28 g
beljakovine 38 g
prehranska vlaknina 6 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM