Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Polnjene paprike z govedino in kvinojo

Polnjene paprike z govedino in kvinojo

Čas priprave

40 min

Sestavine za eno osebo

- 2 papriki (rdeča in rumena)
- 50 g bio kvinoje NATUR AKTIV
- 2 jušni žlici oljčnega olja
- srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica bio paradižnikove omake NATUR AKTIV
- 100 g govedine OKUS PODEŽELJA
- žlica posušenega origana LE GUSTO
- skodelica naribanega sira edamec MILFINA (po želji)
- svež peteršilj

Mesna/brezmesna zamenjava

Kuhana rjava leča, začinjena s soljo in poprom.

Priprava

Pečico ogrejte na 200 °C. Najprej na ponvi in oljčnem olju prepražite čebulo, nato dodajte paradižnikovo omako in nasekljan česen. Dodajte še govedino, narezano na trakce. Skuhajte kvinojo in ji dodajte posušen origano. Kvinojo dodajte govedini. Papriki na vrhu prerežite in ju postavite na pekač, namazan z oljem. V papriki najprej naložite govedino z omako in kvinojo, nato pa po želji po vrhu posujte še sir. Pecite pokrito s folijo, dokler se papriki ne zmehčata – med 20 in 30 minut. Postrezite s sveže posutim peteršiljem.

Zanimivost/nasveti

Paprike so zelenjava, ki vsebuje največ vitamina C, ki ima pomembno vlogo pri veliko funkcijah v našem telesu. Med sadjem se z največ vitamina C ponašajo acerola, marelica, kivi in pomaranča, natančneje, pomarančna lupina.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  650 kcal / 2717 kJ
maščobe 36 g
ogljikovi hidrati  56 g
beljakovine 29 g
prehranska vlaknina 15 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM