Izberi priljubljene jedi in si sestavi svoj jedilnik.

Losos z bučo v omaki iz medu in gorčice

Losos z bučo v omaki iz medu in gorčice

Čas priprave

35 min

Sestavine za eno osebo

- 100 g fileja lososa ALMARE SEAFOOD
- bio limona NATUR AKTIV
- črni poper LE GUSTO
- žlica gorčice LOMEE
- žlica oljčnega olja
- žlica bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
- 2 stroka česna
- svež peteršilj ali koriander
- 100 g buče (najbolje hokaido ali maslene buče)

Priprava

Limono narežite na kose in jo po vrsti razporedite po peki papirju. Nanjo položite lososa in ga začinite s soljo in poprom. V srednje veliki skledi zmešajte gorčico, oljčno olje, med in česen. Mešanico prelijte po lososu in pecite 20 min, nato ga obrnite in pecite še naslednjih 5 minut. Bučo skuhajte v vodi. Ko je skuhana, odlijte večino vode. Bučo pretlačite v pire in jo začinite s soljo in poprom. Postrezite s svežim peteršiljem ali koriandrom. 

Zanimivost/nasveti

Izven sezone buč jih lahko zamenjate s sladkim krompirjem ali navadnim krompirjem oz. korenjem. Če pa bi želeli narediti obrok manj kaloričen, potem za pire namesto škrobnatih živil raje izberite brokoli ali cvetačo.

Hranilne vrednosti

energijska vrednost  350 kcal / 1463 kJ
maščobe 14 g
ogljikovi hidrati  34 g
beljakovine 21 g
prehranska vlaknina 3 g

Z vadbo prek vsake ovire.

VSTOPI V PROGRAM